Struers fodboldklubber er gået sammen og har dannet en ny forening – Struer Kunstgræs. Foreningens navn og formål er det samme og udspringer af et stort ønske om at være i stand til at spille fodbold ude hele året, hvilket ikke er muligt i dag.

Der er igennem de senere år etableret en del kunstgræsbaner rundt om i landet. Det har dog vist sig, at der er problemer med microplast fra banerne, som udledes i naturen. Struer Kunstgræs, en nystiftede forening, der samler seks lokale fodboldklubber, har besluttet at gå foran og etablere Danmarks første bæredygtige kunstgræsbaneanlæg.

Den nye kunstgræsbane vil blive placeret i tilknytning til Struer Energi Park, hvor borgerne i forvejen kommer for at dyrke sport og idræt. Samtidig vil banen være med til at løfte og udvikle de fodboldklubber, der er hjemmehørende udenfor Struer-by Med etablering af det nye kunstgræsbaneanlæg vil fodboldklubberne med ren samvittighed kunne give medlemmer og lokale borgere herunder skoleelever de bedste betingelser for sport, sundhed og fællesskab.

Ansøger for projektet:
Struer Kommune

Projektets totale omkostninger:
5.200.000 kr.

Tilsagn LAG Struer-Holstebro:
450.000 kr.